Friday, August 21, 2009

Frederiksberg Hospital and IKEA in Gentofte

Frederiksberg Hospital and shopping in IKEA Gentofte - a set on Flickr

DSC09612

Slideshow
IKEA | Engagement i Danmark: "Til gavn for lokaltrafikken – og for konditionen

- Vi ved at knap ti procent af kunderne i IKEA Gentofte kommer til os på cykel, så det er oplagt, at kunderne også kan fragte deres varer hjem på cykel. Det bliver meget spændende at se, hvordan de vil modtage denne mulighed, der jo både er til gavn for miljøet og for konditionen, siger Lisbeth Dueholm, Marketingchef hos IKEA Gentofte. IKEA Gentofte starter i det små med fem sæt cykel med cykelanhænger, som via samarbejdspartneren Freetrailer Aps., udlånes gratis.

- Vi tror på, at muligheden for at tage cyklen hjem med de mindre IKEA-indkøb, kan blive et eftertragtet alternativ for mange af vores kunder. Pilotprojektet rummer også nogle interessante perspektiver i forhold til de lokale trafikforhold i vores område. Og bliver det en succes, er vi klar til at udvide ’vognparken’ og også se på hvordan løsningen kan kommer kunderne i de øvrige danske IKEA-varehuse til gavn. Pilotprojektet bliver også fulgt med interesse af andre IKEA lande bl.a. Kina.
Sikkerheden i fokus

For at kunne stille en lovlig og ikke mindst sikker løsning til rådighed for kunderne, har IKEA samarbejdet med Dansk Cyklist Forbund (DCF).

- Det har været en uvurderlig hjælp, at kunne trække på DCFs viden og kompetencer i forhold til blandt andet krav og standarder. Vi har i samarbejde udviklet en folder, der fortæller kunderne, hvordan man kommer sikkert frem med cykel og anhænger. Den fortæller både om hvordan anhængeren skal pakkes, hvordan man skal køre og hvordan cykelhjelmen skal sidde, fortæller Lisbeth Dueholm.

Hos Dansk Cyklist Forbund siger projektleder Allan Carstensen om projektet:
- Selvom vi er i et cykelland bliver cyklen ofte glemt når vi indretter vores samfund. Derfor er vi utroligt glade for at en stor virksomhed som IKEA går foran og giver cyklisterne de samme gode muligheder som bilister. På den måde er IKEA med til at forbedre folkesundheden og gøre bil trængslen mindre.
Book på nettet og hent den i cykelstativet
IKEA cyklen med anhænger bookes på nettet – efter samme koncept som de populære trailere til personbilen. Kunden henter cykel, cykelanhænger og cykelhjelm i varehuset i Gentofte og kan gratis benytte løsningen indtil dagen efter klokken 11. Som en sidegevinst er pilotprojektet også helt i tråd med IKEAs ambition om at tage ansvar for miljøet – et lille skridt i den rigtige retning hvad angår miljø og nedbringelse af CO²-belastning. Og så er det jo sundt at cykle!
Lån cykel med tilhørende trailer i IKEA
Kunder i IKEA i Gentofte har en ekstra valgmulighed, når det gælder hjemtransport. Ud over de allerede eksisterende muligheder, f.eks. gratis lån af trailer til personbilen og transportservice, vil varehuset tilbyde kunderne at låne en cykel med cykelanhænger. Ganske gratis. Muligheden for at vælge den pedal-drevne transportløsning er et pilotprojekt, der i første omgang skal afdække om interessen blandt varehusets kunder er til stede."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home